dijous, 14 de novembre del 2013

Valoració general del mòdul


En aquesta entrada faré una valoració general del que m'ha semblat el primer mòdul d'habilitats comunicatives.

Personalment m'ha semblat un mòdul super interessant, he conegut el funcionament de moltes tecnologies aplicables en educació, com per exemple la pissarra digital. He descobert el gran ventall de webs, recursos i aplicacions que tenim a l'avast per millorar en la docència i l'aprentatge.Ccom a fets curiosos destaco  com ens poden influir la publicitat, els jocs, etc en la nostra conducta i vida diària.
He après el que és un Pla Tac i l importància d'establir-lo en les aules amb incorporàcio de noves tecnologies i la necessitat de disposar del certificat acreditatiu de competències digitals per poder aplicar-lo i realitzar-lo correctament.

En definitiva he après molt sobre les tecnologies a l'aula i penso que m'ha ajudat a descobrir recursos, metodologies, etc que m'ajudaran en el meu camí formatiu fins a esdevenir mestra.

dijous, 7 de novembre del 2013

Blog Alimentació sana i divertida


Aquest blog sobre l'alimentació sana i divertida l'hem creat el Ricard Pellisser, l'Arnau Franquès, l'Alba Ferrando i jo la Cristina Fernández.
La temàtica escollida pel nostre blog grupal és:  l'alimentació sana i divertida , es a dir, lo important que és que els infants desde ben petits mengin sa per tenir una bona qualitat de vida i fer veure als petits de casa que menjar sa no implica que esta dolent o és aborrit.
Al nostre blog posem a disposició dels usuaris un seguit de receptes infantils, activitats, imatges, videos, contes .... tots relacionats amb aquesta mateixa temàtica de l'alimentació sana.
Esperem que us agradi i a visitar-lo!


Enllaç al blog : http://alimentaciosanaidivertida.blogspot.com.es/

dimecres, 6 de novembre del 2013

Saps que és una Web quest?

Una web quest és una proposta didàctica de recerca guiada que s'utilitza principalment amb recursos d'internet.
Utilitzant aquesta metodologia es treballen: la cooperació, l'autonomia, la responsabilitat, la participació, etc.
Cal destacar que la web quest és una metodologia no un recurs.
Amb la Web quest s'aconseguirà que la persona construeixi la seva pròpia informació i sigui actiu en la tasca que se li proposi.

La web quest es distribueix de la següent manera:
- Introducció.
- Tasca.
- Procés.
- Recursos.
- Avaluació.
- Conclusió.

És molt important que el contingut de la Web quest sigui adeqüat per l'edat de l'infant al que va destinat i motivador.

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Una eina divertida per apendre : el Jclic



Què és el Jclic?

el Jclic és una eina d'autor que permet als professors crear amb facilitat recursos educatius digitals.
el Jclic està format per un conjunts d'aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar diversos tipus d'activitats educatives com per exemple trencaclosques, associacions, exercicis de text, paraules creuades...
les activitats no s'acostumen a presentar soles sinó que van dins de projectes. 
Aquests projectes estan formats per una sèrie d'activitats ordenades amb una seqüència que indica l'ordre en que s'han de mostrar al Jclic.

A continuació poso un video tutorial on explica pas per pas com realitzar activitats dins del Jclic , penso que és una eina que actualment els mestres o futurs mestres hem de saber utilitzar.

Tutorial Jclic

dimecres, 16 d’octubre del 2013

PLA TAC DE CENTRE






Què és el pla TAC De Centre?

El Pla TAC és un instrument per formalitzar la governança de la tecnologia en el
marc de l'autonomia de centre i del Projecte Educatiu. Es a dir, com escollir, organitzar, gestionar recursos e infraestructures a l'aula...
El Pla Tac de centre es divideix en 6 àmbits:
- Àmbit de desenvolupament curricular i TAC.
- Àmbit d'organització de centre i TAC.
- Àmbit de desenvolupament professional del professorat.
- Àmbit de gestió i planificació.
- Àmbit de recursos i ifraestructures TAC.
- Àmbit d'inclusió digital i TAC.

Puc dir que el TAC es una eina que serveix per mostrar el projecte que ens cal per impulsar les Tecnologies de la Informació i la comunicació entre l'equip docent i/o educador, plantejar les millors solucions, aujdar als companys quan tinguin dubtes sobre l'aplicació i ús de la tecnologia en les activitats d'aprenentatge, etc.

Penso que és una eina molt útil per tenir de manera organitzada tot aquest recull d'informació ja que avui en dia ja és un fet que estem evolucionant tecnologicament i introduim aquestes tecnologies en les escoles i aules, així que és del tot necessari fer-lo constatar i si és de manera organitzada a través del Pla Tac millor.
Deixo un enllaç on s'explica el que és el pla Tac més profundament.


dimecres, 9 d’octubre del 2013

Elements d'un videocurrículum.






Video realitzat per Ricard Pellicer, Cristina Fernández, Arnau Franquès i Alba Ferrando.

En aquest video mostrem els passos i elements necessaris per realitzar un videcurrículum.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Pissarra digital interactiva




La pissarra digital interactiva és un novedós recurs que cada cop més s'esta introduint a les aules dels centres educatius.
 La descripció de pissarra digital és la següent:
Sistema tecnològic que permet interactuar amb elscontinguts de l'ordinador des d'una superfície de projecció lo suficientment gran com per que es pugui treballar i realitzar activitats còmodament en ella.

La pissarra digital consta de 3 elements:
  1. L'ordinador.
  2. El projector.
  3. Superfície interactiva gran on realitzarem les activitats.
  Personalment penso que es tracta d'un sistema genial al igual que còmode i atractiu per treballar amb els infants. Es treballen  moltíssims continguts educatius sense deixar de banda el desenvolupament de la creativitat, imaginació...

Adjunto un vídeo molt interesant on s'explica breument el que és una pissarra digital, com utilitzar-la amb infants i moltes de les coses que es poden realitzar amb ella.

diumenge, 29 de setembre del 2013

Comunicar o informar?



En aquesta sessió ens hem adonat de la diferència entre comunicar e informar.

Un exemple clar : Un telenotícies llença informació rellevant sobre el que ha passat en aquell dia per tant ens esta INFORMANT, en canvi un programa del cor ens comunica una informació específica que busca captar el nostre interès a travès de un mateix vocabulari, en aquest cas ens esta COMUNICANT.

En segon lloc hem estat debatit com pot ser un llenguatge segons com l'interpreta la persona, es a dir, una descripció simple del que representa una imatge , en primer moment, sutilitzaria un llenguatge DENOTATIU, llenguatge bàsic, universal , del diccionari, que enten la majoria de la gent ; en canvi quan ja he analitzat la imatge i explico la meva opinió, el que jo puc entendre d'ella, llavors estic utilitzant un llenguatge COGNOTATIU, llenguatge més especific, que no tothom pot entendre , l'utilitzo en un cercle petit.

Un  exemple clar seria lo que ens produeixen les pel·lícules. En un primer moment per un cartell o bé video capcelera podem interpretar que la pel·lícula serà de una manera i després un cop l'hem vista podem tenir una opinió totalment diferent a la que teniem en un principi.

Amb el llenguatge un exemple seria portam el pà . ( llenguatge DENOTATIU, tothom coneix que vol dir pà)
En canvi dir ets un tros de pà ( bona persona ) no tothom pot entendre el significat que se li dòna  i per tant és un llenguatge més específic, més reduit i estem parlant de un llenguatge COGNOTATIU.

Adjunto un vídeo clar i interessant on s'explica la diferència.




Aplicacions i recursos tecnològics ( El vídeo currículum, exemple :Buscando Trabajo de David Heredia Gómez )



Hola hola!!!
Avui em encetat la classe amb un video currículum realitzat per un noi licenciat en audiovisuals i que va estar treballant a telecinco,feina que no li agradava. Va decidir deixar-la i ara prova sort buscant una  feina que realment li ompli com a professional i ho fa a travès d'aquest vídeo on els seus propis avis expliquen la seva trajectòria professional, com es i que busca. Cal destacar que ell no apareix en cap moment al vídeo i que es super emotiu al igual que professional.
Adjunto el link del vídeo per tot aquell/ a que el vulgui veure,  el recomano al cent per cent .

divendres, 27 de setembre del 2013


Hola!!!
Sóc la Cris , una noia de 24 anys que estudia  primer de magisteri Infantil a la Universitat Rovira i Virgili.
En aquest blog aniré penjant totes les notícies , enllaços , programes, videos que em cridin l'atenció i tinguin a veure amb la tecnologia en l'educació.


Les tecnologies en l'aula




En l'activitat realitzada avui a la classe d'habilitats comunicatives em reflexionat sobre una sèrie de videos que feien referència a com influeix la tecnologia en la societat, si estem adaptats a ella i com inlfueix en l'educació.
Personalment penso que esta bé evolucionar i aprofitar aquestes tecnologies ja que ens milloren i faciliten la nostra vida diària però sempre tenint clar qure hi han uns certs límits ( coses que per molt que evolucionem no es poden substituir) i sobretot tindre predisposició per apendre a utilitzar-les.
Aposto per la tecnologia en l'aula ja que motiva , a l'hora que desenvolupa la capacitat d'adaptació i participació a elles per part dels alumnes ja que no ho veuen com una activitat més lúdica .